Main
O nama

ZRAKOPLOVNI KLUB AEROTIKA

 

je udruga tehničke kulture i sporta osnovana 1999. od strane jednog od pionira letačkih sportova u Hrvatskoj, Dragutina Kosa "Harija". Imamo dugu tradiciju i izuzetno smo ponosni na to. Ciljevi kluba su promocija i izvođenje sportskog letenja, raketnog i avio modelarstva, školovanje novih pilota, uvježbavanje vještina i nastupa na zrakoplovno-tehničkim natjecanjima i manifestacijama, i sudjelovanje u ostalim djelatnostima koje promiču i usavršavaju zrakoplovnu djelatnost u sportu i tehničkoj kulturi.

Konstantno smo fokusirani na unapređenje stručnog rada i osposobljavanje članova u djelatnostima Kluba i ostalim sportskim, zrakoplovnim i tehničkim disciplinama. Djelujemo na području cijele Hrvatske što samostalno, što u suorganizaciji  ili kao potpora kolegama iz drugih klubova.

Dugogodišnji smo domaćin Prvenstvu Grada Zagreba i Kupu Grada Zagreba u raketnom modelarstvu, no osim toga svake godine održavamo i Memorijalni skup "Let za Harija" za osnivača kluba Dragutina Kosa "Harija" i par drugih evenata. Ujedno smo i suorganizatori raznih natjecanja i sličnih događaja. Jedan od značajnih evenata kojemu smo podrška već 20 godina je "Susreti za Rudija", memorijalni susret za preminulog hrvatskog pilota Rudolfa Perešina.

Unutar naših prostorija ujedno se i održava redovna obuka novih pilota paraglidera preko obučnog centra "ZK Parafreek", te mnoge modelarske radionice i predavanja o slobodnom letenju.

2019 - 2023 © aerotika.hr

Developed by Yellow Ant Design