Main
Obuka

ODUVIJEK STE MAŠTALI O LETENJU, HTJELI OSJETITI TU SLOBODU I DOŽIVJETI TAJ POGLED KOJI SAMO PTICE IMAJU?
ONDA JE VRIJEME DA POSTANETE PILOT I VINETE SE U VISINE.

 
NO PITATE SE KAKO POSTATI PILOT?

 

Pilotom se postaje pohađanjem škole letenja u obučnom centru gdje ćete proći od teorije do praktičnih treninga i na kaju samih visinskih letova korak po korak uz licencirane instruktore. Trajanje obuke do pilotske dozvole traje u prosjeku od godine do dvije dana, ovisno o vašem angažmanu, i tečaj je apsolutno prilagođen slobodnom vremenu polaznika.

KAKO TEČAJ IZGLEDA?

Tečaj se sastoji se od 20-ak sati teorijskog dijela, što se provodi kroz 8 nastavnih jedinica (predavanja), a održavaju se uglavnom u večernjim satima prema dogovoru s polaznicima.

U teorijskom dijelu obrađuju se teme iz područja aerodinamike, konstrukcije parajedrilice, tehnike letenja, meteorologije, zakonskih propisa i prve pomoći, kako bi se polaznike što bolje pripremilo u savladavanje praktičnih vježbi.

Praktične vježbe održavaju se paralelno sa teorijskim dijelom na terenima u okolici Zagreba. Uz kvalificirane i dugogodišnje instruktore krenut ćete postepeno savladavati prve korake od kontrole parajedrilice na tlu, upravljanja parajedrilicom na vrlo malim visinama, zatim postupno sve većim kako bi se polaznike pripremilo za prve visinske letove.

Praktične vježbe obično oduzmu bar polovicu dana stoga je bitno da za te termine organizirate svoje vrijeme i maksimalno posvetite se tome danu kako bi čim brže napredovali. Termini treninga se dogovaraju bar tjedan dana unaprijed ovisno o prognozi za naredni period.

DA LI MORAM IMATI VLASTITU OPREMU?

U sklopu tečaja osigurana je sva potrebna oprema od strane obučnog centra. Nije potrebno kupovati opremu prije početka tečaja, nego se o tome razmišlja tijekom tečaja kako se upoznajete sa sportom i opremom.

KOLIKO KOŠTA OPREMA?

Velika većina nas pilota počela je svoje prve letove na rabljenoj opremi, tako da nema potrebe ulaziti u velike investicije prije nego odradite par visinskih letova.

Cijena opreme varira tako da vec za 800 - 900€ mozete nabaviti kompletnu rabljenu opremu u odličnom stanju koja vas može služiti prvih par godina. Dok novi kompleti koštaju od 2200€ pa na dalje, no na taj korak ćete se odlučiti kad budete sigurni što želite od letenja i kad budete znali više o opremi.

KOLIKO KOŠTA TEČAJ?

Puna cijena tečaja kreće se oko 7.000kn i moguće je plaćanje na rate prema dogovoru sa obučnim centrom. Ukoliko nabavite svoju opremu prije visinskih letova cijena tečaja pada prema dogovoru sa obučnim centrom. 

Osim same obuke, cijena uključuje korištenje opreme do polaganja dozvole A kategorije, te tandem let na početku obuke s ovlaštenim tandem pilotom. 

KAKO ČESTO SE ODRŽAVAJU TEČAJEVI?

Tečaj se održava svake godine i službeni početak je u rujnu, no povremeno su mogući i termini tokom godine ali rijeđe.

IMA LI LJUDI KOJI SE BOJE VISINE?

Da, ima! Od same ideje da ste iznad zemlje po nekoliko stotina metara pa čak i tisuća mnogi zastanu i odustanu od ideje letenja. No sami koncept škole letenja je da se postepeno penje i napreduje prema brdima tako da početnici mogu svoj strah prebroditi u etapama. Onog momenta kad nauče upravljati sa svojim krilom i odvoje se od zemlje u tom trenu imaju kontrolu i strah od visine polako nestaje.

KAKO SE PRIJAVITI ZA TEČAJ?

Za tečaj se možete prijaviti preko obrasca niže. Nakon prijave biti ćete kontaktirani od strane Kluba za sve dodatne infomacije.

Ukoliko imate dodatnih pitanja, stojimo Vam uvijek na raspolaganju i slobodno nam se obratite preko kontakt obrasca ili direktno na mail iThis email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Obrazac za prijavu na tečaj paraglidinga

Prijava je potpuno neobavezna i služi za slanje informacija o održavanju tečaja paraglidinga

2019 - 2023 © aerotika.hr

Developed by Yellow Ant Design